28.4.2024 00:00
TuWe P10 (2014)

27.4.2024 Palloliiton virallinen sarja alkoi innostuneesti TuWe P10 pojilla ja runsailla taustajoukoilla

Ilta-aurinko valmisteli lähtöään Parkin kentällä, kun TuWen P10 juniorit saapuivat ottamaan mittaa vastustajistaan hyvissä ajoin iloisin mielin ja roppakaupalla innokkuutta mukanaan. Hyvä henki leijui ilmassa ja pelätyn sateen sijaan saatiin onneksi vain pari tippaa taivaalta niskaamme illan aikana. Tänään ensimmäistä kertaa ikinä kahdeksan vastaan kahdeksan pelit alkoivat. Pystymetsään mentiin, mutta kaiken kaikkiaan ainakin alku näytti todella lupaavalta. Viimeinen pelikin päättyi ansaittuun tasapeliin.

Ensimmäinen peli FC Inter Siniset-TuWe päättyi meidän voittoomme lukemin 0–2. pelissä joukkue pelasi tosi hyvin yhteen päivän parasta vastustajaansa vastaan. Ensimmäinen peli alkoi kello 18.35 ja tämä aika taisi sopia poikien pelien aloitus ajankohdaksi paremmin, kuin kukon laulaessa aamuvarhain. Tässä pelissä riitti vielä sitä oikeaa TuWen vahvuutta, yhdessä samassa veneessä tässä pelataan ja kaikilla on oma paikka ja lopputulokseen vaikuttaa jokaisen poitsun uuttera työ. Hyvä valmistautuminen ja into näkyivät. Lauri teki kaksi maalia. Maalissa oli Bosse. Puolustuspeli oli kohdillaan. Jokainen poika pelasi erinomaisesti.

Toinen pelikin pelattiin hyvin. TuWe-Tuto päättyi lukemin 1–1. Tässä ottelussa Lauri oli maalissa. Reino teki maalin Vinskin syötöstä. Ihmetystä herätti se, että TuTon joukkueessa oli huikeasti vastustajilla pituutta enemmän kuin TuWen pojilla. Voiko peliasu ihan niin paljon hämätä? Olisimme voineet voittaa tämän, jos loppuminuutilla pallo olisi tolpan sijaan mennyt verkkoon ennemmin kuin maalin ohitse.

Tauon jälkeen osa ukoista alkoi haukottelemaan ja olemaan viluisia jo. TuWe- SoVo päättyi häviöön 1–3. Tässä pelissä vastustaja teki ensimmäisen psykologisen maalin valitettavasti epäeduksemme paitsiossa. Ei voi mitään ja näitä sattuu pelinohjaajillekin, mutta ikävä, jos se sattuu olemaan jo ensimmäinen maali ja vastustajien voitoksi. Vastustajalla oli huomattavasti enemmän myös pelaajia, joten kolmas tauon jälkeinen peli tuntui päivän takkuisimmilta. Noppa torjui maalissa. Ainoan maalin sai tehtyä Afi, Antonin syötöstä.

PaiHa-TuWe päättyi viimeisimpänä päivän pelinä tasapeliin 2–2. PaiHa oli Interin kanssa päivän taidokkain vastus meille. Tässä pelissä Jesper teki ensimmäisen maalin. Poika itsekin oli ihan tohkeissaan vielä matsin jälkeenkin, upeasti onnistuneesta vedostaan, ja niin oli pelitoverit ja katsomokin iloissaan. Afin viimeinen tasoitusmaali oli useamman yrityksen jälkeen siellä, missä pitikin. Reinon hyvän aloituksen jälkeen Anton ja Afi heiluivat kaveria ei jätetä meiningillä ja sinnehän se lopulta meni, minne pitikin, tasoittavaksi maaliksi mokken taakse ja saatiin ansaittu tasapeli. Tässä pelissä Bosse vahtisi tonttiaan viimeiseen asti ja pari hänen taakseen mennyttä maalia oli vastustajalta hienoja, ei voi mitään osumia. PaiHa oli kyllä hyvä, mutta meidän poikamme olivat myös. Pojat tiesivät, miten kannattaa tämä peli pelata. Sisulla ja taktiikalla oli väliä ja valmentaja Joni antoi hyvät taktiikkavinkit tässä pelissä heti alkuun jo pojille.

Parannettavaa ainakin jää tasaisen varmaan loppuun asti yrittämiseen. Pallon vieressä on turha juosta, jos ei halua ja taistele sitä itselleen ja joukkueelle. Maalintekoon pitäisi saada enemmän rohkeutta ja tarkkuutta, mutta tämä tapahtuu yhteistyöllä. Reino, Vinski, Noppa ja Kassu heiluivat sen verran kovin puolustus- ja hyökkäyspäässä tänään, että nelikkö ansaitsevat jokainen erityismaininnat panostuksestaan.

Kaikilla pojilla oli tahtotilaa ja taisteluilmettä ja intoa. Aurinko laski mailleen. Osa lähti kuulemma vielä saunaan. Uni taitaa maittaa ihan joka iikalla hienosti pelattujen pelien jälkeen. Tästä hyvästä alusta on hyvä jatkaa kautta maanantaina harjoituksissa.