31.3.2024 13:46
TuWe P10 (2014)

TuWen P10 talvisarjan viimeiset pelit loivat uskoa

Pääsiäissunnuntaina pelattiin TuWen osalta viimeiset talvisarjan pelit Peimariareenalla. Kaksi peliä oli tänään peruutettu ja aamun herätys olikin hiukan myöhemmin kuin piti. Valmennustiimi onkin jo aloittanut suunnittelemaan kesäkautta. Sija talvisarjassakin on, ellei mitään ihmeellistä LoPSin, Nappulaliigan ja Peimarin osalta ilmaannu, neljäs. Kaikilla oli 40 pistettä ennen tätä päivää. Saimme 41 pistettä lopulta kokoon ja emme tiedä, mihin pistemäärään yltää kolmen kärki.

Huolellisesti ja tehokkaasti tehty alkuverryttely ennen pelejä viimeisteli ensimmäisen pelin lukeman. Ottelu TuWe-AC Sauvo voitettiin 3–1. Ensimmäinen maali tehtiin ensimmäisen 10 sekuntin aikana. Kuvio olikin poikkeuksellinen. Kassu syötti Reinolle, Reino syötti Vinskille ja Vinski syötti Kassulle ja Kassu laukoi maaliin. Toisen maalin teki pompusta Vinski. Kolmannen maalin laukoi Reino Vinskin syötöstä.

Maalissa pelasi Verkku varmasti. Vain yksi vapari lensi suoraan yläverkkoon ja siihen ei Verkkukaan olisi yltänyt, vaikka olisi kuinka lisää ponnistanut. Tässä pelissä tuntui, että olisi voinut olla runsaamminkin maaleja vastustajan päässä. Maalivahdin vaihto kahden ensimmäisen maalin jälkeen vei liian runsaasti peliminuutteja.

Päätöspelin vastassa oli Peimari-TuWe, joka hävittiin 4–1. Peimari kuuluu sarjakärkeen. Ellei ensimmäistä vahinkomaalia olisi meidän päässämme syntynyt, kymmenen ensimmäistä minuuttia olimme me niskan päällä ottelussa. Tämän epäonnisen Peimarin osuman jälkeen alkoi hiukan peli hapuilla ja itsetuntoa turhaan kadota. Olisikin voinut eri asenteella, vaikka laukaista sieltä keskeltä kenttää kovimmat laukaukset kohti verkkoa. Ainut huikea maali tuli rauhallisen varmasti Torstilta, joka pelasi myös ensimmäisen pelin hyvin.

Tänään kentällä onnistuivat jo mainittujen lisäksi myös Leo sitkeällä puolustuspelillä ja syötöillä. Noppa pelasi jälleen puolustavalla hyökkäysosaamisellaan sekä Jesperin asenne oli erityisen kunnossa. TuWelta kaikkinensa oli hienoa taistelua, vaikka edelleen on tiettyjä osioita harjoituksissa, mihin kannattaa huolellisesti jatkossakin panostaa, varsinkin nyt kun aletaan seuraavaksi pelaamaan 8 vastaan 8.

Lyhyt yhteenveto onnistuneesta Tuwen poikien talvisarjasta Koutsi-Kuusmaan sanoin: Voitettiin ne pelit, mitkä pitikin voittaa ja lisäksi analysoi muutaman turhan tasapelin tapahtuneen sekä olisi toivonut, että olisivat pystyneet vielä paremmin haastaa kärkikolmikon.

Pihapelit ovat kivoja. Kotikenttä alkaa olla jo suurimmaksi osaksi sula ja sinne kannattaa mennä joukkuekavereiden kanssa myös vapaa-ajalla treeneistä. Huomenna pidämme joukkueelta ansaitun vapaan harjoituksista ja hikoilemme mämmien kanssa.